03-vaccinuri

Acum câteva luni Ministerul Sănătății a prezentat, în notă alarmistă, situația cazurilor de rujeolă și concluziona că există o epidemie de rujeolă în țară pentru că românii nu și-au vaccinat copiii. Acum câteva zile, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spunea că susține vaccinarea și noul proiect de lege care prevede aplicarea unor amenzi foarte mari părinților care nu se informează în legătură cu riscurile și beneficiile vaccinurilor (între 1.000 și 2.500 lei dacă părintele care refuză vacinarea nu s-a prezentat la Comisia Județeană de Vaccinare, între 2.500 și 5.000 ron dacă părinții care pleacă în afară țării nu desemnează o persoană responsabilă de vaccinarea copilului și avestisment sau amenzi între 500 și 10.000 lei pentru cadrele medicale care dau informații greșite despre vaccinare). Domnia sa a mai spus că această lege este în pregătire și va fi disponibilă în perioada următoare.

Surse: aici și aici.

Am vrea să întrebăm Ministerul tehnocrat al Sănătății (și nu numai) :

1. De ce e nevoie ca în prima săptămână de viață un sugar să fie vaccinat împotriva tuberculozei (BCG) și hepatitei B ? Nu ne puteți povesti nimic despre cele 115 cazuri grave din 2012 generate de vaccinul BCG ?
2. De ce e nevoie ca în primul an de viață un copil să fie supus la 6 sesiuni de vaccinare (9 vaccinuri cu 20 de tulpini de viruși) ?
3. De ce românii care sunt împotriva vacinării sunt catalogați ca fiind extremiști ? Ce părere aveți de cele 20% de familii din Elvetia care au refuzat vaccinarea copiilor ? Nu simțiți că românii nu mai vor să fie călcați în picioare ?
4. Cine a alcătuit actuala schemă de vaccinare a copiilor din România ? Organizația Mondială a Sănătății cumva ? Dupa același tipar aplicat și în Congo și Sierra Leone ? Apropo, de ce consideră OMS România ca fiind o țară cu risc foarte ridicat de reapariție a poliomielitei și niciuna din țările occidentale (Franța, Germania, Anglia, etc) în care au venit milioane de imigranți nu sunt catalogate astfel ?
Cine sunt principalii furnizori de vaccinuri, pentru copii, în acest moment în România ?
Puteți enumera, tehnocratic, care sunt substanțele componente ale actualelor vaccinuri ? Care sunt substanțele adjuvante și cât sunt de toxice ? Ne puteti explica, la fel de tehnocratic, de ce aceleași vaccinuri, fabricate de Institutul Cantacuzino acum 25 de ani, erau mai sigure decât cele importate în prezent de la marii producători mondiali ?
5. Ne puteti explica de ce nu ați făcut din redresarea Institutului Cantacuzino o prioritate a strategiei dumnevoastra din domeniul sănătății ? Ați avut vreo strategie ?
6. Ne puteți spune care sunt județele unde au avut loc cele mai mari creșteri ale numărului de părinți care au refuzat să își vaccineze copiii comparativ cu distribuția focarelor enumerate în raportul prezentat ? Nu cumva nu există nicio relatie de cauzalitate și încercați la fel de tehnocratic să impuneti o anumită agenda prin specularea unui efect emoțional puternic ?
7. Cât de siguri sunteți că vorbim de o epidemie ? Ați raportat numărul de cazuri confirmate (675 in 23 de judete) la numarul total de copii din România (2 milioane in intervalul 0-9 ani conform INS din 2015) ? Sigur este epidemie, adică o situație extrem de gravă care să genereze îngrijorare, chiar panică, la nivelul întregii țări ?
8. Și dacă tot am adus vorba, ați aflat până la urmă care a fost cauza deceselor copiilor diagnosticați cu sidromul hemolitic uremic (SHU) anul acesta ? Sigur nu a fost de la brânza de Brădet, nu ? Ați analizat posibilitatea ca un anumit vaccin sa fi fost de vină (acela care nu primise aprobarea sa fie administrat in Europa, dar de care au „beneficiat” copii noștri) ? Sau ați lasat-o la fel de tehnocratic ca fiind vina părinților ”neinformați” ?

9. De ce considerați că acei copii care nu au fost vaccinați pot reprezenta un pericol pentru comunitățile de copii deja vaccinați, din moment ce tocmai vaccinul ar trebui, teoretic, să asigure imunizarea ?
10. Dacă guvernele precedente au fost subjugate de „hoți și corupți”, de ce domniile voastre, tehnocrați pur sange, nu ați schimbat nimic ?

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>