articol_1_jertfal640x400

Suntem scârbiţi! Trăim vremuri grele ! Au trecut 25 de ani de la Revoluţie şi poporul român este într-o mlastină a disperării din care parcă nu mai are şanse să iasă. E o perioadă de un tragism fără margini, învelită în poleială multicoloră. Putem avea de toate. Nu trebuie decât să întindem mâna….. să întindem mâna….

Cât de rau trăim, o ştim cu toţii. S-au scris articole fără număr, s-a dezbătut în neştire, de la colţul blocului până la studiourile tuturor posturile de televiziune. De fiecare dată revine obsesiv aceeaşi cauză – calitatea mai mult decât îndoielnică a clasei noastre politice.

În tot acest sfert se veac, nu am auzit niciun om politic rostind un cuvânt extrem de simplu – „JERTFĂ”. Dacă zăbovim puţin cu minte asupra lui, îl putem transforma într-un termen, ca parte a unui sistem logic căruia îi putem da o încărcătură morală şi spirituală. Aşadar, e un cuvânt care face trecerea spre un alt registru.Unul cu care oamenii noştri politici se simt într-un profund disconfort şi dezacord.

Cum ar putea un politician să se jertfească pentru interesul poporului roman când însuşi acest cuvânt, jertfă, nu există în vocabularul său. Dacă nici măcar nu iţi trece prin minte, cum să poţi gândi în direcţia cea bună. Inutil să mai pomenim de efortul uriaş pentru a transpune gândurile şi vorbele în fapte.

Aşadar, iată ce ne lipseşte – omul politic conştient de menirea sa, care îşi asumă, jertfelnic, reponsabilitatea luptei pentru viitorul luminos al poporului român.

Dar numai cei care îşi cunosc trecutul, ancoraţi fiind în prezent, pot trasa o direcţie pentru viitor. Şi orice ar face, trebuie să aibă în minte tot timpul valorile poporului din care s-a ridicat. Aici intram într-o altă zonă, nuanţată şi foarte gri pentru unii, foarte clară şi lipsită de nuanţe însă pentru alţii. Apare aceeaşi întrebare, cum poate cineva gândi şi face binele acestui popor când niciodata nu s-a întrebat ce îl defineşte, care au fost valorile în care s-a regasit şi cu care a rezonat de-alungul secolelor? Vezi cel puţin lipsa unei culturi elementare a multor parlamentari.

Punem punct pentru moment. Şi (ne) adresăm următoarea posibilă replica venind din partea multor cititori:

„Ce atâtea principii? Ce atâta sirop ? Ne-am săturat! Noi vrem soluţii!”

O replica cât se poate de întemeiată şi de bun simţ, am spune. S-a trecut în aceşti 25 de ani de la „Noi muncim, nu gândim!” la „Noi vorbim, nu facem” si mai răul „Ce gândim e treaba noastră, că de făcut facem tot ce vrem !”.

Este o mare capcană aici. Dacă nu suntem atenţi de pe ce poziţii un om politic işi calibrează acţiunile, riscăm să avem parte de aceeaşi ticăloşi corupţi, ca până acum. Pentru că în numele unor principii aduse de vânt, precum multiculturalism, diversitate, globalizare, descentralizare, drepturi, libertăţi şi celalalte, se poate ascunde orice, mai ales interesele de grup. Evident că în aceşti 25 de ani interesele de grup ale partidelor politice româneşti nu a coincis cu interesul poporul român, ca grup maxim de cuprindere. Rezultatul ?! Îl vedem.

Acum să fim realişti şi să nu credem că un partid care vântură o doctrină naţionalistă are succesul garantat sau oferă garanţia îndeplinirii promisiunilor. Dar cu siguranţă este pe un drum care dă speranţe. Tocmai de aceea contează ca oamenii care îşi iubesc ţara să lase scârba de-o parte şi să înţeleagă că numai implicându-se activ în politică, participând la primenirea actualei clase politice, pot asigura premisele schimbării lucrurilor în bine, în această ţară.

Noi suntem Partidul România Unită. Suntem o parte a acelor oameni scârbiţi care au decis să se implice ! Tu ?!

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>