14523112_1803479013203782_7487726145925964032_nSalut. Așa cum știți, numele meu este Ștefan Lungu, am 35 de ani și nu am mai făcut politică până acum un an. Nu este nici bine, nici rău. Consider însă că tinerii generației din care fac parte, și nu numai, trebuie să se implice, acum mai mult ca oricând, în arena politică pentru a schimba lucrurile în bine în această țară. Pentru multi, tocmai am scris o utopie, ceva de nerealizat. Pentru mine însă, un astfel de demers poate da sens vieții. Nu are rost să intru în filosofii existențiale, dar cred cu tărie ca dacă nu înțelegem însemnătatea vremurilor acestea pentru viitorul națiunii noastre, atunci va trebui să acceptăm cu privirea plecată în pământ degetul acuzator, îndreptat spre noi, al generațiilor viitoare.

Am fost, sunt și voi rămâne un naționalist convins. Tocmai de aceea, Partidul România Unită a reprezentat pentru mine o alegere firească. În noiembrie 2015 am intrat în acest partid și am rămas. Trebuie să mă opresc iarăși și să raspund comentariului care ar răsări imediat : ”păi tocmai ce te-ai înhăitat acum două luni cu ăia din PSD…”. Înainte de a fi judecat a priori, am rugămintea de a mi se acordat, tot a priori, prezumția de nevinovăție. Partidul România Unită va rămâne un partid naționalist, iar eu îmi declar apartenența la acest filon. Nu mă opresc pentru a diseca diferența dintre naționalist și patriotism precum și cât, cum și în ce fel poate fi cineva naționalist. Vă mărturisc doar atât : pentru mine România este un stat național, unitar, independent și indivizibil; susțin valorile tradiționale ale poporului român și cred cu tărie în puterea noastră de a sta cu demnitate în fața istoriei.

Îmi declar de la început grupul de interese – națiunea română.

Nu sunt șovin sau xenofob. Însă nu accept amestecul altor neamuri în viața noastră, la comanda unor puteri străine.

Voi lupta în Parlament, ca deputat de Bacău, pentru Familia tradițională și Identitatea românească; pentru o Educație așezată, formatoare de caractere și minți luminate; pentru Credința creștină, ca reazăm spiritul pentru generațiile pe care le creștem; pentru o Guvernare responsabilă, asumată, în sprijinul românilor; pentru Capitalul românesc, generator de plus valoare autentică, investită în viitorul acestei țări; pentru o Armată respectată și modern echipată, ca scut al acestei națiuni în fața vitregiilor istoriei; pentru un sistem de Sănătate cu medici demni și dotări la standarde înalte; pentru Dreptate și Justiție socială; pentru un Mediu curat, salvat pentru generațiile viitoare și Resurse naturale exploatate eficient, în slujba națiunii române.

Așadar, către cei ce simt românește, ”Noi avem de strâns laolată pe toți ai noștri.” (Nicolae Iorga)