articol_13_organizatia-hvim640x400

Când spui HVIM nu te gândeşti la (HIV) SIDA. Ci la ceva mult mai malefic. La buruiana care a prins rădăcini atât de adânci în comunitatea maghiară din România – iredentismul absolutizat. HVIM = „Mișcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”.

Ieri, 30 noiembrie 2015, tricolorul românesc de pe catargul aflat în vecinătatea statuii Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe a dispărut. Astăzi un membru marcant al formaţiunii paramilitare HVIM care militează pentru refacerea Ungariei Mari a fost prins de DIICOT şi SRI înainte de a detona o bombă artizanală la parada de 1 Decembrie organizată în Târgul Secuiesc.

Ne punem întrebare : What IF ? Ce s-ar fi întâmplat dacă ticălosul în cauză ar fi reuşit să detoneze acea bombă?

Să nu uităm că dumnealor, vecinii noştri veniţi din stepă, au învăţat bine lecţia pe care bunii lor prieteni, ruşii, au dat-o, fără drept de apel, comunităţii internaţionale în estul Ucrainei.

Acum fruntaşii UDMR spun că un astfel de element nu are ce căuta în „societatea românească şi cea transilvană”. Dintr-o dată nu mai e comunitatea maghiara atât de „obidită sub biciul romănesc”, ci e vorba de „societatea românească”. Câtă ticăloşie ! Nu se întreceau aceşti vajni purtători de mustăţi răsucite în mesaje virulente împotriva Românei, în timp ce pozau la braţ cu reprezentanţii tuturor acestor organizaţii para-militare, hortiste ? Nu se alăturau voioşi, inclusiv înalţi demnitari ai Ungariei în acest dans macabru ?

Eeee…. dragii noştri ! Partidul România Unită va promite câteva lucruri :

1 – orice ofensă adusă însemnelor Statului Român va fi pedepsită penal. Astfel de acţiuni trebuiesc asimilate crimei. Pentru că din ele încolţesc buruieni care nu pot fi stârpite aşa uşor.

2 – toate organizaţiile separatiste vor fi interzise. Membrii lor marcanţi vor fi consideraţi persoane non-grata pe teritoriul României. La fel orice politician străin care face declaraţii împotriva integrităţii României.

3 – partidele înfiinţate pe criterii etnice vor fi desfiinţate şi interzise. Oricum UDMR nu e partid.

4 – se va analiza legislaţia dedicată minorităţilor conlocuitoare pentru a se vedea care sunt elemenetele care au favorizat apariţia unor astfel de organizaţii teroriste.

5 – se va analiza problema dublei cetăţenii (româno-maghiare) pentru persoanele locuitoare pe teritoriul României. Nimeni nu poate avea cetăţenia română dacă nu vorbeşte limba română.

Trebuie să clarificăm lucrurile şi să nu confundăm nuanţele – Poporul Român a arătat toleranţa şi ospitalitate tuturor etniilor ajunse pe teritoriul său de-alungul timpului. De foarte multe ori, acest lucru a fost interpretat a fi un semn de slabiciune, de lipsă de : unitate, voinţă şi demnitate.

Ne punem câteva întrebări fireşti : ce le lipseşte secuilor minoritari din România ? Răspunsul : NIMIC ! Că nivelul de trai în cele 3 judeţe este printre cele mai scăzute din România, aceasta este o realitate la care politicienii propriei etnii au controbuit cu vârf şi îndesat, mână în mână cu politicienii români şi autorităţile locale (vezi cazul lui Verestoy Attila, zis şi „drujba lui Dumnezeu”). Ei nu s-au preocupat decât de „drepturi” şi separatism. Nicidecum de măsurile economice pe care ar fi putut să le propuna, în folosul tuturor românilor. Că doar au fost la guvernare în ultimii 20 de ani….

Da, le lipseşte ceva dumnealor : un mic stătuleţ acolo, cât Harghita, Covasna şi Mureţ. Şi dacă dă Dumnezeu (sic!) poate peste 50 de ani şi o mică autonomie în Partium (restul judeţelor din Transilvania, Crişana şi Maramureş).

Aşadar, credem că am ajuns la un moment în care minoritarii unguri (de fapt ei sunt secui, total diferiţi de ungurii din Ungaria…. dar vedeţi ce înseamnă pierderea identităţii ?!) trebuie să îşi clarifice următorul lucru : sunt devotaţi Statului Român (stat care le va permite păstrarea identităţii) sau NU ?

Va fi o categorie de cetăţeni români care vor spune că exista armonie între români şi maghiari în judeţele menţioante, că numai „miticii” de la Bucureşti văd lucrurile aşa. Le spunem răspicat: Hai sictir!

În final să nu îl uităm pe analistul evreu, american, George Friedman care a spus foarte interesant chiar acum o săptămână : etnicii maghiari din România vor separatism. Nimic altceva. O fi ştiind el ceva…

Evident că pentru cele scrise mai sus, vom fi consideraţi extremişti şi se va pune semnul egal între noi şi extremiştii unguri. Da, acesta este riscul pe care ni-l asumăm. Liber cugetătorii sorosişti, cei lipsiţi de simţul identităţii, cei dezinformaţi sau cei care dezinformează au tot interesul ca România să apară ca un stat slab, care să poată fi dezmembrat.

Suntem Partidul România Unită. România este crezul nostru !

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>